Tips om langer bruin te blijven

Biodermal

10 augustus 2016 | 7:25

Hoe blijf je langer bruin na je vakantie?

Na een zonnige vakantie of een zonnebank kuurtje zie je er altijd lekker bruin uit. Helaas gaat deze kleur altijd weer snel weg. Dat is ook niet verrassend als je je bedenkt dat je huid zich om de 10 dagen vernieuwt. Toch willen we er vaak van alles aan doen om de bruine kleur langer te behouden, bijvoorbeeld . Graag geven we je tips om je bruine kleur langer vast te houden zodat je er nog langer van kan genieten.

Hydrateer je huid

Het is met name belangrijk dat je om de huid voldoende te hydrateren. Hierdoor behoudt je huid langer zijn bruine kleur. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie direct op peil brengt. Gebruik vervolgens een goede hydraterende en vette bodymilk of crème.

Ga niet te lang in bad liggen

Voor het behouden van je kleur is het erg slecht om lang in bad te liggen. Het droogt namelijk je huid uit. Neem daarom een douche en beperk de tijd dat je eronder staat. Meteen na het douchen moet je de huid hydrateren, dit geldt niet alleen voor douchen maar ook voor andere blootstellingen aan water zoals zwemmen.

Lekker scrubben

Scrubben is met name belangrijk vóór dat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Gebruik na het zonnen bij voorkeur een milde scrub en gebruik altijd een hydraterende crème daarna. Met een goede en milde scrubcrème verwijder je alleen de huidschilfers en niet je bruine kleur!

Voorkom vervellen

Goed smeren! Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid te blijven voeden om zo uitdroging en vervelling te voorkomen. Gebruik een bruinverlengende aftersun om de opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden en de huid na het zonnen te herstellen en intensief te hydrateren.

Veel water drinken

Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Eet veel fruit en groente

Voor een gezonde huid is het belangrijk om veel fruit en groente te eten. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

Bruin zonder zon

Uiteindelijk kun je niet geheel voorkomen dat de kleur vervaagt. Door een bruin zonder zon te gebruiken of door gebruik te maken van de zonnebank kun je je kleur toch nog behouden. Let bij het gebruik van een zonnebank goed op dat je niet verbrand, en gebruik bij voorkeur een zonnebankcrème. Bij het vervellen verlies je een dikkere huid dan normaal waardoor je kleur eerder weg is. Ga je liever niet onder de zonnebank? Gebruik dan een zelfbruiner voor je gezicht of zelfbruiner bodylotion.

Bronzing poeder

Glans doet je huid een stuk bruiner lijken. Een bronzing poeder met een subtiele glans kan dan ook wonderen doen. Daarnaast doen pastelkleurtjes en de kleur turquoise je huid ook bruiner lijken. Breng eventueel ook wat glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen.

Lees verder voor meer informatie over effecten van de zon de sectie zon en de huid. Of meer over veelgestelde vragen over de zon en tips voor zonverzorging in het volgende blog bericht.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Lees ook

Reacties

Nellie van hal

Heb bijna alle producten van Biodermal en al zeker 30 jaar .De nieuwe Antiage olie en Antiage dagcrème is een welkome aanvulling. Heerlijk.

Nelly Bruijs

Hallo beste lezers, ik ben een vrouw van 64 jaar (jong) en gebruik sinds 35 jaar de producten van Biodermal met name de PCLEcreme omdat ik na veel hormonale ongemakken een vale, vlekkerige huid kreeg met ook al de nodige pigmentvlekken Ik ben toen begonnen met de PCLE dag en nachtcreme en een aantal keren per week met de pigmentcreme, sinds 15 jaar ben ik nu aan het smeren met de Anti Aging creme, ik gebruik voor mijn reuma erg zware medicatie waardoor mijn gezichtshuid erg veel te lijden heeft maar dit door het zeeeer goede product PCLE, niet te zien is....nog steeds een stralende huid. Voor mij komt er nooit meer iets anders in huis, alleen nog maar Biodermal. Mijn dochter en schoondochter van beiden in de 30 zijn het op aanraden van mij ook gaan gebruiken en zijn meer dan tevreden......chapeau Biodermal.

Els van Vliet-Meijer

Ik kreeg jaren geleden, na een nekherniaoperatie, door mijn neurochirurg, de goede raad om PCLE créme te gebruiken voor het litteken in mijn hals. Er is nu bijna niets meer te zien van het litteken. Er was toen nog geen littekencréme in de handel. Tegenwoordig heb ik deze créme altijd in huis voor allerlei ongemakken van mijn huid. Daarnaast gebruik ik de 60+ créme voor de dag en de nacht van Biodermal. Hierover ben ik ook erg tevreden.

Petra

PCLE crème gebuikt ik al 25 jaar ,zal niet meer zonder kunnen ,waar ik heen ga me PCLE crème gaat mee