Beste verzorgings- producten voor elk seizoen

Het Nederlandse weer is zeer afwisselend: van hevige regenbuien en koude winters tot hele hete zomers. Je doet er dan ook goed aan om je huidverzorging aan te passen aan het seizoen. Maar welke verzorgingsproducten zijn het beste geschikt voor welk seizoen? En wat is het effect van temperatuurverschillen op je huid?
Wij leggen het uit in deze blog!

Je huid en guur weer

In de winter kunnen we rekenen op lage temperaturen en daardoor wordt ook de luchtvochtigheid lager. Dit heeft een verstorend effect op de huidbarrière. Je huid heeft een tekort aan vetten en hierdoor krijg je een winterhuid: een droge of zelfs jeukende huid. De huid is hierdoor gevoelig en kan trekkerig aanvoelen.

Temperatuurverschillen en de huid

Niet alleen de buiten temperaturen hebben een effect op je huid. Zodra de temperaturen buiten dalen, stoken we thuis én op kantoor de verwarming nog wat extra op. Voor je huid zijn deze deze temperatuurveranderingen niet fijn. Zodra je buiten bent vernauwen je bloedvaten om je te beschermen tegen de kou en als je binnen bent zetten deze vaten zich weer uit en verlies je veel vocht. Ook dit draagt bij aan de de extra droge en gevoelige winterhuid.

Heb ik in de winter of als het koud is andere gezichtsverzorgingsproducten nodig dan in de zomer?

Lage temperaturen buiten en de lucht in verwarmde ruimtes drogen je huid sneller uit. Je huid kan dan ook tijdelijk meer behoefte hebben aan een wat vollere, rijkere crèmes. Je kunt dan tijdelijk overstappen naar een extra voedende crème zoals crèmes voor een droge huid of Biodermal P-CL-E crème.

Verzorgingsproducten voor koude dagen

De juiste huidverzorging tijdens koude dagen is daarom heel belangrijk. Gebruik tijdens de winter of herfst verzorgingsproducten met ingrediënten die een droge huid voeden en verzorgen zoals de Droge & gevoelige huid dagcrème. Deze crème vult de tekorten in de huid aan en verbetert de natuurlijke vochtbalans.

Chanine over droge en gevoelige huid dagcreme


Mijn huid was super onrustig tot ik deze dagcreme ging gebruiken. Mijn gezicht voelt weer super zacht, glad en gehydrateerd aan.
Bekijk dit productLees meer reviews

Houd bij ijskoude temperaturen, bijvoorbeeld tijdens wintersport, extra rekening met je huidverzorging. Je huid kan namelijk bevriezen! Lees hier hoe je bevriezing van de huid kunt voorkomen.

Tip: ook je handen worden veel blootgesteld aan de kou, dus kunnen bij guur weer ook extra verzorging gebruiken met bijvoorbeeld een voedende en hydraterende handcrème.

De eerste zonnestralen

In de lente is de zon misschien nog niet zo krachtig, UVA- en UVB-straling van de zon bereiken óók in de schaduw je huid. Kies daarom voor een dagcrème met een SPF die je huid beschermt tegen deze schadelijke straling. Heb je een lichte huid? Wees dan verstandig en gebruik alvast een zonnebrandcrème bij de eerste zonnestralen.

Huidverzorging tijdens zonnige dagen

Waar je in de lente je zonnebrandcrème nog weleens thuis liet, is dat in de zomer écht niet verstandig. In de zomer kan het spontaan heel zonnig zijn en dan wordt vooral je gezicht vaak onverwachts blootgesteld aan de zon. De UVA- en UVB-straling is in de zomer veel sterker en kan hierdoor zeer schadelijk zijn voor je huid. Daarom doe je er goed aan om dan altijd een tube zonnebrandcrème op zak te hebben, bijvoorbeeld de Ultralichte Zonnefluïde SPF 50+.  Onze zonnebrandcrème voor je gezicht past sowieso makkelijk standaard in je tas!

Tip: check goed de houdbaarheidsdatum van je zonnebrandcrème voor je gaat smeren, want ook je zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum.

Anouk over Anti Age Zonnecrème


“Een topper is dit product! Fijn smeerbaar en toch niet vet. Ideale bescherming.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Andere verzorgingsproducten die (bijna) niet kunnen ontbreken tijdens de zomer: micellair water voor een goede reiniging en een fijne aftersun om je huid weer zacht en soepel te maken.

Suus over Verkoelende After Sun


“Een heerlijke aftersun, welke lekker smeert en niet plakkerig is.
Elke zomer gaat deze mee op vakantie.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Kortom, temperaturen hebben inderdaad invloed op je huidbarrière. Daarom is het verstandig om je verzorgingsproducten aan te passen aan het seizoen. Benieuwd naar andere tips om je huid gezond te houden? Een gezonde huid kan bijdragen aan een natuurlijke en mooie uitstraling en biedt de juiste bescherming tegen invloeden van buitenaf. In deze blog staan 5 extra huidverzorgingstips voor het behoud van een gezonde huid.

laetitia kuijpers

waar vind ik de houdbaarheidsdatum van zonnespray 50+ gevoelige huid?

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen